Vloženo: 05.05.2014 Autor: Oldřich Vybíral / Oddělení vzdělávání

logo-nuv

Nový newsletter Metodického portálu RVP.CZ

číslo 8, květen/2014

Zapište si do kalendáře

kalendar

15. 5. Kuchařka marketingu pro vzdělávací instituce Ing. Kateřina Macková

Seznamte se s e-learningovým kurzemKuchařským mistrem v marketingu pro vzdělávací instituce prostřednictvím jedné z jeho autorek.

21. 5. Metodika práce se žákem s PAS PaedDr. Eva Čadilová

Webinář navazuje na naše první společné setkání s názvem Poruchy autistického spektra, typické chování žáků s PAS, které proběhlo v únoru.

28. 5. Naši nebo cizí? Židé v českém 20. století, Mgr. Jiří Tejkal

Cílem projektu Naši nebo cizí? bylo připravit pro školy nové výukové materiály a nové pohledy na dějiny Židů v českých zemích ve 20. století. Už jste vyzkoušeli ve výuce Nebezpečné obrázky nebo Obtížné cizinky?

Doporučujeme

Aktuálně

Modul DUM

Modul Diskuze

Mezinárodní den muzeí (18. 5.) se slaví po celém světě. V ČR je jednou z nejznámějších akcí muzejní noc, kdy jsou některá muzea otevřena do půlnoci a vstupné bývá zdarma či dobrovolné.

Metodický portál RVP.CZ nabízí prostor pro prezentaci kulturních institucí nabízejících programy pro školy a školská zařízení, ale také prostor pro vzdělavatele, aby sdíleli své zkušenosti, zdroje a náměty.

Ze sbírky Mezinárodní Den muzeí vybíráme:

Běžte všichni do muzea

autor: PaedDr. Markéta Pastorová

Co jste se dnes naučili v muzeu?

autor: Museums, Libraries and Archives Council

Malované město

autor: Petr Drkula

eSbírky Národního muzea v Praze

autor: Pavlína Hublová
Kulturní instituce autor: Mgr. Lenka Medunová Zajímavá prezentace zavede žáky do zákulisí kulturních institucí. Získají přehled a budou se snáze orientovat v nabídce kulturních akcí. Součástí prezentace je i pracovní list. Pravěk v muzeu autor: Mgr. Ivana Motýlová Pracovní list pro skupinovou práci žáků v expozici Národního muzea Pravěké dějiny Čech a Moravy. Pracovní list pro žáky, kteří se na chvilku stávají badateli a zkouší proniknout do všedního života v pravěku, aby ho porovnali s dneškem. Určování století a zdroje poznání minulosti autor: Mgr. Lenka Medunová Pomocí pracovního listu si žáci zopakují století a připomenou základní zdroje získávání informací o minulosti. Tipy na muzea a galerie, kam jste zavítali se svou třídou Zájezdy, výlety, exkurze... Tipy na školní výlet Programy galerií pro školy - výtvarka v galerii dle RVP? Návštěva galerie s malými dětmi

Modul AudioVideo

Vytváříte s žáky prezentace nebo pracovní listy? Využijte k inspiraci a k výuce formou tzv. převrácené třídy naše webináře: Problematika citování se zaměřením na školní prostředí Word jako pomocník při tvorbě DUM PowerPoint jako pomocník při tvorbě DUM

logo 3

Newsletter Metodického portálu vydává NÚV v Praze
Weilova 1271/6, 102 00, Praha 10 www.nuv.cz, www.rvp.cz
ISSN: 1802-4785
vedoucí resortního úkolu
Pavlína Hublová
+420 274 022 410

Související dokumenty