Vloženo: 24.03.2020 Autor: Oldřich Vybíral / Oddělení vzdělávání

Upsíšené novinky na portále RVP.CZ na duben 2020.

 


Národní pedagogický institut České republiky

Nový newsletter Metodického portálu RVP.CZ

číslo 4, duben 2020

Zapište si do kalendáře termíny online setkání od 20:00

kalendar

1. 4. 2020 – Reedukace specifických poruch učení v systému inkluzivního vzdělávání

Víte, jaký je rozdíl mezi předmětem speciálně pedagogické péče a pedagogickou intervencí? Mgr. et Mgr. Dagmar Vilášková nám vše vysvětlí a ještě nám ukáže obsah hodiny PSPP včetně zajímavých pomůcek na rozvoj pozornosti. Máme se na co těšit!

8. 4. 2020 – Pohybové hry a aktivity v přírodě pro děti předškolního věku

Mgr., Bc. Michael Novotný nám nabídne nejrůznější hry a činnosti, které lze aplikovat v přírodním prostředí. A třeba i s rouškou!

15. 4. 2020 – Hrajeme si, hýbeme se v mateřské škole

A ještě jednou lektor Mgr., Bc. Michael Novotný – tentokrát nám pomůže rozhýbat těla! Těšte se a připravte si cvičební úbory...

22. 4. 2020 – Nový žák-cizinec v mé třídě

Jana Rohová nám představí možnosti práce s žákem-cizincem v oblasti výuky i hodnocení, poradí, na koho se lze obrátit pro odbornou pomoc nebo jak zpracovat plán podpory.

29. 4. 2020 – Formativní hodnocení II

Tipů pro zavedení formativního hodnocení bylo při webináři v únoru tolik, že nezbylo než neplánovat pokračování. Mgr. Jiří Hruška bude tedy pokračovat v inspiraci.

Online setkání projektu APIV A

7. 4. 2020 – Jak identifikovat problémy a realizovat podporu u žáků na 1. stupni podpůrných opatření?

V rámci semináře si spolu s Mgr. Janou Mrázkovou ujasníme, jakým způsobem škola identifikuje žáky na 1. stupni PO, jaká je role učitelů a poradenských pracovníků ve škole nebo jaké jsou způsoby zaznamenávání a vyhodnocování podpůrných opatření.

14. 4. 2020 – Hodnocení v individualizované výuce v ZV

Setkání s PhDr. Karlem Starým, Ph.D. nám ukáže možnosti, jak učit, aby to bavilo děti i učitele.

28. 4. – Pedagogická diagnostika v ZŠ

PhDr. Marta Franclová Ph.D. nám předloží jednoduché postupy, jak realizovat smysluplně pedagogickou diagnostiku v omezeném čase vyučovací hodiny, jak vést o tom efektivně záznam nebo jak pracovat s výsledky pedagogické diagnostiky tak, aby to bylo ve prospěch žáků i učitele.

Služba pro vás: Chcete být informováni o aktuálním online setkání? Nechte si zasílat upozornění na webináře e-mailem. Stačí pouze zadat vaši e-mailovou adresu. Zasílání upozornění můžete kdykoli zrušit.

Přihlásit se k odběru upozornění »

Výběr aktuálních příspěvků

 

Modul Články

Modul DUM

Z ostatních aktivit

20 způsobů využití technologií pro online výuku nejen po uzavření škol
autor: Jaroslav Mašek

Jaké technologie využít v době zavření škol? Jaké nástroje použít pro naši online výuku? Jak komunikovat se žáky, jak jim předávat úkoly, jak a v jaké formě je vybírat či sdílet?

Jak na synchronní distanční video výuku
autor: Michal Černý

Stav kolem uzavření škol vlivem koronavirové infekce také na základních a středních školách otevřel téma online vzdělávání. Jakým způsobem je možné distanční formou zajišťovat výuku? 

PREZI na koronavirus
autor: Ludvík Eger

Příspěvek seznamuje čtenáře s využitím nástroje PREZI pro tvorbu menších e-learningových modulů bez toho, že by autor potřeboval specifické technologické zázemí pro e-learning.

Jižní Afrika – problematika HIV – kartogram
autor: Petr Tišl

Aktivita na dvě vyučovací hodiny, jejímž cílem je seznámit žáky s problematikou výskytu onemocnění HIV (AIDS) ve zvláště postiženém regionu jižní Afriky. 

Pole v JavaScriptu – interaktivní webová stránka
autor: Ing. Jitka Vlčková

Interaktivní webová stránka seznamuje žáky s polem v JavaScriptu. Kromě nezbytné teorie je na dvou praktických příkladech ukázána práce s polem, ukázka je interaktivní. 

Protiklady
autor: Mgr. Tereza Chaloupková

Materiál obsahuje 16 dvojic protikladů s obrázky. Materiál je možno zalaminovat, rozstříhat a přiřazovat, najdete zde také domino: přiřazujeme obrázek a slovo opačné a pracovní listy k doplnění slov opačných do tabulky.

Vzdělávání žáků se sluchovým postižením

Učitelé českého jazyka žáků se sluchovým postižením mohou využít nově v pilotní verzi elektronických pracovní listů. Jejich součástí jsou příkladové věty v českém znakovém jazyce (v případě tisku v podobě QR kódů). V příloze pracovních listů učitelé naleznou k tisku vše potřebné do výuky (kartičky, křížovky, obrázky apod.).

Free-Photos. Pixabay.com: [online]. [cit. 2020-03-24]. Dostupný pod licencí Public Domain na WWW: <https://pixabay.com/photos/blogging-blogger-office-business-336375/>.

 

logo 3

Newsletter Metodického portálu RVP.CZ vydává Národní pedagogický institut České republiky (NPI ČR)

Weilova 1271/6, 102 00 Praha 10
www.npicr.cz, www.rvp.cz
ISSN: 1802-4785

Související dokumenty