Vloženo: 22.05.2012 Autor: Irena Hrušáková / Vzdělávací institut pro Moravu, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, příspěvková organizace

Seminář Vás uvede do problematiky ekologické výchovy a výchovy k trvale udržitelnému způsobu života.  Podrobněji prozkoumáte význam regionální výchovy  (aneb „Co je doma, to nás zajímá ?“), vyzkoušíte, jak se dají využít smysly  při vnímání přírody a společně se zamyslíte nad tím, jak  lze "vpašovat" EVVO do běžného školního života. Vyzkoušíte si praktické ukázky, aktivity a hry („Kdo si hraje nezlobí, ledacos se naučí“) a v neposlední řadě se seznámíte se zajímavými metodickými materiály a učebními pomůckami.

Seminář bude probíhat od 9´00 hod v prostorách ZŠ a MŠ Ořechov, okres  Brno – venkov, Komenského 2, Ořechov.  Předpokládaný konec je v  15´30 hod (včetně půlhodinové pauzy na oběd, který si účastníci hradí sami). Během semináře bude opět zajištěno drobné občerstvení.

Většina semináře, pokud to počasí dovolí, proběhne venku v terénu (přírodní park Bobrava), vezměte si tedy pohodlné oblečení a obuv.

 

Prihlasovani ucastniku je mozne nejlepe obratem, nejpozději do 28.5.2012 - kontaktni osoba Lenka Vycichlova, e-mail: lenka.vycichlova@sbscr.cz .

 

 

 

 

 

 

Související dokumenty