Vloženo: 01.04.2016 Autor: Ivana Suchánková / Vzdělávací institut pro Moravu, zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb školám, příspěvková organizace

V prvním letošním čísle newsletteru Vám představujeme zkušenosti našich klientů, kteří využili Europass – dodatek k osvědčení při hledání práce doma i v zahraničí. Pokud se také chystáte do zahraničí za studiem, prací či jako dobrovolník, přečtěte si užitečné informace v publikacích Práce v zahraničí, Studium v zahraničí a Dobrovolnictví. Představíme Vám také tři propojení portálu EURES se životopisem Europassu. Pokud Vám některý z dokumentů Europassu dobře posloužil a rádi soutěžíte o zajímavé ceny, tak neváhejte a zapojte se do evropské dubnové soutěže.

Hledáte práci v zahraničí? Vložte svůj životopis Europassu na portál EURES

Od prosince 2015 lze online vyplněný životopis Europassu jednoduše vložit na EURES – Evropský pracovní portál mobility a zařadit ho tak do databáze životopisů, mezi kterými (nejen) zahraniční zaměstnavatelé vybírají vhodné kandidáty na různá pracovní místa v Evropě.

Nové publikace o studiu a práci v zahraničí a o dobrovolnictví

Publikace dostupné zdarma online i v tištěné podobě přinášejí praktické informace a rady pro všechny, kdo se chystají za prací nebo studiem do zahraničí, nebo chtějí získat zkušenosti jako dobrovolníci.

Zkušenosti našich klientů: Dodatek k osvědčení pomůže zformulovat dovednosti v cizím jazyce, využít ho lze doma i v zahraničí

Europass – dodatek k osvědčení využívají lidé zejména při hledání práce v zahraničí, konkrétně nejvíce ve Velké Británii a v Německu. O zkušenosti s jeho využitím v různých evropských zemích se podělili držitelé dodatku v šetření, které proběhlo na konci roku 2015.

Evropská soutěž Europassu

V dubnu 2016 proběhne soutěž, v rámci které budou uživatelé prostřednictvím facebooku sdílet své pozitivní zkušenosti s dokumenty Europassu. Podělte se i Vy o to, jak jste s pomocí Europassu získali práci či studium. V naposledy konané celoevropské soutěži – o nejlepší virální video o Europassu – se české video s názvem Story of my life umístilo na 2. místě.

Související dokumenty